Northern Race Festival 2017

Igår var jag och Johan på Northern Race Festival utanför Piteå och som vanligt blev det en del fotograferande. Jag filmade också så kanke lägger jag upp en film senare. Dagen började med dragracing och sedan avslutade vi med att titta på driftingtävlingen. 
 
 
 
 
 
Det är så mycket mer än bilar för det är blod svett och tårar som lagts ned i alla dessa vrålåk. Så spännande att se hur kreativa alla har varit med sin bil. Jag blir inspirerad av det och sen är det så klart kul att se hur fort de går.
 
På dragracingen var det flera bilar som lyfte fram och körde på bakhjulen i starten! Oj!
 
 
Jag och Johan var bara glad publik men Johans pappa Mats var med och körde dragracing med sin Dodge Challenger så vi hejade på honom förstås! Han har varit flerfaldig SM-mästare på 80-90talet. Takterna satt fortfarande i.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nästa gång hoppas jag kunna ta med min volvo 740. Kanske inte att köra med men att ställa upp på utställningen i vart fall! 
 
 
 
Det här var andra gången som jag såg en driftingtävling och måste säga att det var mycket bättre och mer spännande än sist! Förmodligen har de blivit duktigare och reglerna tydligare för det var något år sedan jag var på en driftingtävling och då var det ännu inte så stort i norrbotten.
 
Jag tycker verkligen att det är en publiksport med drifting och det var extra häftigt när de körde två och två. Då ser man hur skickliga förare de är! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoppas att ni uppskattar mina bilder <3 /Anna Munkhammar