Svarar på kommentarer + vem vann godiset??

Nu har jag ÄNTLIGEN tagit fingrarna ur och valt ut en vinnare i godistävlingen. Varför utsätter jag mig själv för sånt här? Jag tycker verkligen inte om tävlingar och ännu mindre att behöva vara "dommare"!
 
 
Patrik är inte med i början av videon utan ville ligga bredvid på golvet men sen gör han entré när jag svarar på Helena (från uppsalas) kommentar och är urgullig ♡
 
 
Jag har normalt som mål att alla videos ska vara under 10 minuter men den blev mycket längre den här gången. Någon gång får man väl göra undantag för kände att jag verkligen ville svara på allas kommentarer och ideer!
 
Ha en fin helg! /Anna Munkhammar


Festfix och hår-update

Hej, så här söt är jag idag som ska på lite fest. Förra veckan klippte jag mig och tonade håret men blev jätteledsen över klippningen. 
 
 
Skäms att säga det men på riktigt grät jag flera gånger över att frisören klippte bort så mycket mer än jag ursprungligen tänkt. Försöker intala mig att håret som är kvar åtminstone inte är slitet och att det trots allt ser bra ut med nya färgen.
 
Antar att jag bara varit så lycklig över hur långt det hade blivit och så plötsligt är jag 6 månader bakåt i sparandet. Skyller faktiskt detta på colorista och alla behandlingar med deras washout schampo samt vanligt schampo i torrt hår. Det slet mycket på mitt hår och innan jag slutade var det för sent. 
 
Finns så mycket värre problem att jag definitivt är lyckligt lottad som fäller en tår över några centimeter hår!
 
 
Den lila färgen tonade jag själv genom att blanda en lila manic panic med balsam för att få en ljusare lila ton. Jag blev toppennöjd och känns så klart skönt att äntligen få tillbaka mitt lila hår efter så lång tid med ofrivilligt grönt! 
 
Förlåt för lite gryniga mobilbilder men ska strax iväg jag väntar bara på Johan som också stylar sig ♡
 
Trevlig helg! /Anna Munkhammar


Jättarnas påhopp mot Influencers of Sweden #jagärInoS

Jag skriver ofta om organisationen Influencers of sweden (InoS) och de bra saker som de gör. InoS är en branschorganisation för alla oss som sysslar med blogg, instagram, youtube och andra sociala medier. 
 
 
Jag kom i kontakt med InoS redan innan det var en branschorganisation, då hette det "Better Bloggers" och Linda som står bakom organisationen gjorde en podcast där hon intervjuade kända bloggare som berättade hur de kunnat starta egna företag utifrån sina bloggar. Inbakat i alltihop delade Linda med sig om de lagar och regler som gäller och hur man ska undvika att bli utnyttjad av företag som vill tjäna pengar på oss utan att betala.
 
Sommaren 2015 upptäckte jag InoS och lyssnade ikapp alla podcastavsnitt som jag missat och blev medlem.
 
Jag blev som helt besatt av Lindas podcast "We Are Influencers" och lyssnade på vart enda avsnitt fast jag normalt inte ens brukar lyssna på podcasts. Än idag ser jag fram emot när det ska komma nya avsnitt för den är så bra och jag är så tacksam över all energi som Linda lägger ned på att lära ut till oss andra för att det här ska bli en schysstare branch. 
 
För tyvärr är det så att en del företag fortfarande vill utnyttja oss. De vill att vi ska bryta mot lagen och göra smygreklam på våra kanaler utan att berätta det för läsarna. De vill också gärna betala oss i produkter istället för pengar utan att informera om att vi måste skatta för produkterna och löper risk att få en fet skattesmäll efteråt. Företag har vunnit massor på vår okunskap för de har kunnat lura oss att jobba underbetalt eller utan någon betalning alls. Allt det här har jag lärt mig genom InoS och hade det inte varit för dem hade jag garanterat tackat ja till olagliga och dåliga deals bara för att jag inte förstått bättre. 
 
Här står jag med bloggarna Maryem och Elna som jag lärt känna genom InoS. Maryem har lärt mig SÅ mycket om teknik och hon är min SEO guru <3
 
Sen har jag fått så mycket mer av InoS än kunskap, jag har fått vänner och kontakter för livet. Jag bor i norra Sverige och det är inte gott om branchevents här om man säger så. Det kan bli väldigt ensamt. Men jag har rest till träffar som InoS anordnat där det varvats föreläsningar med trevligt umgänge. Och de här träffarna har varit SÅ bra. Jag har haft så roligt och jag har lärt mig massor. Allt från teknik, foto, skatteregler, företagstänk, säljstrategier osv. Det har varit båte Influencers och representanter från företag i branchen som föreläst på träffarna. 
 
 
De här bilderna är från min första InoS träff (Fotograf: Lisa Höök). 
 
Hittils har alla varit väldigt positiva till InoS och Linda som grundade branschorganisationen har intervjuats i otaliga tv-program så fort influencerbranschen varit på tal och hon har även pratat i riksdagen. Vi medlemmar har varit så glada och stolta över att ha en stark, klok och kunnig röst som representerar oss.
 
Men så plötsligt kom nätverken Splay, United Influencers, Cube, Bonnier Tidskrifter och Tailsweep med ett riktigt tjuvnyp då de officiellt gick ut med ett "gemensamt uppror" mot InoS i en artikel på breakit. Jag blev faktiskt mest av allt besviken på Linda Palmgrens uttalande eftersom hon trots allt var med i en panel på The Influencer Convention som anordnades av InoS i våras så jag tycker att hon borde veta bättre.  
 
“Enkelt uttryckt driver de inte en branschkonsensus utan representerar bara sig själv. Vilket kan vara gott nog, men viktigt att förtydliga att hon är en självutnämnd röst för kollektivet”.
Linda Palmgren, vd för United Influencers
 
Bild från Linda Palmgrens (vd United Influencers) medverkan i The Influencer Convention 2017 
 
Jag blev alldeles paff över artikeln i breakit, det är väl ändå Influencers som är branchen och inte de företag som arbetar med att matcha ihop samarbeten med Influencers och företag? Jag tycker faktiskt att Splay, United Influencers, Cube, Bonnier Tidskrifter och Tailsweeps uttalande är pinsamt och är evigt tacksam för att United Screens INTE var med på uppropet. 
 
Läs Lindas svar på kritiken här
 
 
Mest av allt blev jag arg och ledsen för Lindas del. Hon har kämpat så mycket med det här det vet jag och hon är en underbar kvinna som brinner så för oss. Det hon gör är enastående och vi har inte alls de ekonomiska muskler som de här företagen eftersom vi bara är en ekonomisk förening. Vi har blivit det vi har blivit av gemenskap och brinnande intresse för bättre villkor i den här branschen. Faktiskt är det där jag tror att skon klämmer. InoS har blivit något på riktigt nu och vi är en kraft att räkna med, vi har organiserat oss likt ett eget fackförbund och det är klart att det skrämmer en del företag som vill tjäna pengar på oss. 
 
Bland företagen som kritiserat InoS så finns det de som bloggare flytt ifrån pga. orimliga avtalsvillkor så givetvis känns det jobbigt med InoS där Influencers organsierar sig och utbyter kunskap om rimliga rättigheter? Att de här företagen gått ut med det här uttalandet bevisar bara åter igen hur viktigt InoS är och att vi är på väg att bli ännu bättre. 
 
 
 
Nu är vi flera influencers som gått ut och stöttat InoS under hashtaggen #JagÄrInoS. Bland dem är flera små som mig men där finns också tunga namn som Jonna Jinton och Underbara Clara. Det är det som är så fint också att vi är blandade, stora som små. Och trots att jag är väldigt liten så har jag aldrig känt mig liten tillsammans med dessa.
 
Här har ni länkar till andra som skrivit under hashtaggen #jagärInoS. Tillsammans kan vi visa storföretagen att vi minsann själva vet vem vi vill ska föra vår talan. 
 
 
Kolla också in #jagärinos på instagram
 
Har du också skrivit om det här? Kommentera med din länk så lägger jag till dig i listan!!  
 
Gillade du det här inlägget? Läs också gärna mitt tidigare inlägg "Jag är stolt över att vara en bloggerska" som handlar om den skeva och nedlåtande synen som många har om Influencers. 
 
Min förhoppning är att Splay, United Influencers, Cube, Bonnier Tidskrifter och Tailsweep kommer ta tillbaka sitt utspel och be om ursäkt till Influencers of Sweden samt Linda Hörnfeldt. /Anna Munkhammar


5 frågor till Kodie

Jag har intervjuat Kodie en gång tidigare och nu när han släppt den nya låten In Shape tänkte jag att varför inte göra en favorit i repris? Av någon anledning lyssnar jag alltid på Kodies låtar när jag reser eller när jag fantiserar om att resa! Är som alltid feelgood, party och lite utlandskänsla i dem helt enkelt.

  

Jag fick faktiskt tjuvlyssna på In Shape innan den släpptes och då kände jag mig lite cool såklart. Snart ska det komma fler låtar också och det passar ju bra inför min USA resa i höst. Resan har ju föresten blivit äventyrad pga orkanen Irma i Florida men med tanke på omständigheterna kunde det varit värre och det kommer nog gå bra att resa dit. 

HÄR HAR NI MIN INTERVJU MED KODIE:

Du och NDY har precis släppt er nya singel "In Shape". Kan du berätta lite om hur låten kom till?

Låten kom till en dag i början av året när Andreas “Ndy” Jamsheree skickade mig en slask på beatet med lite “jibberish” vocals som han själv sjungit in. Jag hade länge velat göra en låt med “trap-sound” men kände inte någon producent som gjorde såna beats. När jag hörde Ndy’s slask tyckte jag den var fet men att vi kunde ha andra vocals. Jag bytte ut hans lyrics mot mina och resultatet blev en cool gym-track.

 

Hur kom det sig att ni började samarbeta?

Jag och Ndy lärde känna varandra genom en gemensam vän 5 år sedan. Vi jobbade på några låtar men blev inte riktigt nöjda med materialet. Inget släpptes. Låtarna rann ut i sanden och vårt samarbete tvingades vila på is ett tag p g a andra projekt. I början av 2017 bestämde vi oss för att återuppta vårt samarbete. Vi hade båda samlat på oss ny inspiration och idéerna bara flödade. Det kändes så jävla nice. Vi jobbade järnet och varje gång vi lämnade studion hade vi hunnit göra klart en ny låt. In Shape är vårt första gemensamma släpp.

 

 

Låten heter "in Shape", tränar du mycket själv?

Jag har alltid levt ett aktivt liv och träning och hälsa har alltid spelat en stor roll i mitt liv. Jag älskar att träna och gör det normalt 4-5 dagar i veckan, men måste erkänna att jag legat på latsidan lite i sommar i samband med alla långa dagar i studion och alla resor. När vi gjorde låten var jag “In Shape”, nu när låten är släppt är jag ironiskt nog “Not In Shape”. Men jag har dragit igång träningen igen. Jag åker till Örebro i en vecka idag för att träna boxning tillsammans med min storebror Kamran på Örebro Boxningsklubb. Några veckor till och jag är back on track.

 

Jag har sett att du ofta delar bilder från boxning i dina sociala medier kan du berätta något mer om det?

Det stämmer. Jag växte upp i en boxarfamilj med 2 äldre bröder som också boxades. Jag började träna boxning som 9 åring för att kunna försvara mig från mobbarna i skolan. Jag hade blivit slagen av tre äldre killar och hade fått nog av att få stryk.

Efter några månaders träning fick jag sjukt bra självförtroende och började stå på mig när någon försökte mobba mig. Den absolut skönaste känslan för mig under den perioden var när jag i en fajt på skolgården slog ner snubben som mobbat mig i över ett år. Från den dagen var det ingen mer som mobbade mig och jag kunde koncentrera mig i skolan. Jag fortsatte träna boxning och det blev min grej. Jag kom med i landslaget och vann 4 SM guld.

Boxning lärde mig väldigt mycket om livet, respekt, disciplin, styrka och hälsa. Det var genom boxning som jag utvecklade min livsfilosofi Fight Life som jag tatuerat in på mitt vänstra bröst.

 

Vilken av dina låtar känner du mest för (om du måste välja)?

Hmm...svår fråga. Jag har en historia med de flesta av mina låtar. Men om jag ska välja en låt som ligger mig extra varmt om hjärtat så är det låten “Wrong Side Of The Tracks” som jag gjorde med min gamla hip hop grupp “Pennybridge Kingz”. Vi skrev och spelade in låten 2 dagar efter en väldigt jobbig grej som hänt mig. Min ilska, frustration, sorg, brustna hjärta, allt kom ut på en och samma gång när jag stod där och rappade i studiomicken. Jag naildade min vers på två tagningar. Känslan var så äkta att jag själv fick gåshud när jag hörde min vers.

Tack Kodie för att du tog dig tid att svara på mina frågor! 

Vill du läsa mer om Kodie så hittar du min förra intervju med honom här! /Anna MunkhammarInfluencer Convention

Har ni sett min vlogg från The Influencer Convention? Om inte så tycker jag att ni ska göra det nu! 
 
 
Det var nu flera månader sedan jag var där men inte klippt ihop filmsnuttarna för än nu. Kändes jättekul att titta på allt igen och minnas hur roligt det var och hur slut jag var i huvudet efteråt!
 
Nu när jag såg filmklippen fick jag tillbaka den där inspirerande känslan igen och har återupptagit ett projekt till bloggen som har hamnat lite i stå. Som vanligt när man jobbar med något nytt är det uppdateringarna här på bloggen som blr lidande men i det långa loppet kommer det att mynna ut i en förbättring det är jag helt säker på. 
 
 
Jag har också tidigare bloggat från TIC och det inlägget hittar ni här
 
/Anna Munkhammar