VARNING! L'Oréal har gjort mitt hår grönt!!

Nu vill jag varna alla som funderar på att testa L'Oréals Colorista semipermanenta toningar för att håret blir grönt när toningen tvättas ur. 
 
 
Den 29e mars färgade jag mitt hår med L'Oréals semipermanenta toning "Colorista washout #bluehair". Mitt hår var då så ljust som det kan bli men trots det i riktigt bra kondition. Jag var väldigt nöjd med mitt hår men ville testa att tona det i en rolig färg för lite omväxling.
 
Valet föll på Colorista eftersom det tydligt stod på förpackningen att det var en toning som tvättades ur bara efter 5-10 tvättar och om man ville skynda på urtvättningen fanns det dessutom ett enkom schampo specifikt för de olika färgerna att använda sig av.
 
Så här står det bland annat på L'Oréal Coloristas förpackningar: 
 
"Håller i 5-10 tvättar"
"Tillfällig hårfärg som tvättas ur"
 
"Washes colour out"
"Fader Shampoo-formlen hjälper med progressivt att avlägsna din washout färg, indtil du har fått din naturliga hårfärg tillbaka"
"Ingen grund till att ångra sig - Nu kan du byta hårfärg när du önskar det"
 
 
Det är ingen redigering, kontrast eller filter tillagd på den gröna bilden utan det där är hur mitt hår såg ut idag utomhus med solen som enda ljuskälla.  
 
I vanliga fall har jag tonat mitt hår pastelllila och sedan när det tvättats ur har mitt hår blivit grått och så småningom vitt igen. Den här gången var jag istället lite "wild and crazy" och valde en blå toning. Det stod visserligen blått men jag tyckte att den såg väldigt lila ut i tonen och sedan när den tvättades ur blev den ytterligare lila enligt bilderna på förpackningarna. Ingenstans på bilderna visas det att håret först blir korallblått och sedan grönt när det tvättas ut! 
 
 
 
 
Efter bara en tvätt blev mitt hår korallblått och jag skämdes på mitt jobb där jag trots allt ibland sitter i möten och ska vara seriös med kunder. I desperation försökte jag tona över mitt hår med colorista #lilachair för att få tillbaka den lila tonen men det räckte med en tvätt för att mitt hår skulle vara korallblått igen.
 
 
Då bestämde jag mig för att köpa och testa coloristas "fader shampoo"... Varje behandling med schampot ska man applicera det i håret och försiktigt massera håret i 5 minuter innan en sköljer ur schampot igen. I en av mina youtubevideos gör jag detta 7 gånger med ett knappt märkbart resultat. Detta spelades in i några veckor eftersom jag använde schampot när jag vanligtvis dushade.
 
 
  
I totalt över en halvtimme har alltså mitt stackars hår gnuggats med en starkt schampo och jag började märka att mina toppar blev slitna. Efter den 8e tvätten la jag schampot åt sidan för att skona mitt hår från att få dålig kvalitet. Färgen har bleknat ytterligare sedan dess men den har också blivit allt mer grön. 
 
Så i ett sista desperat försök har jag provat produkten Colour B4 Extra för att få bort colorista. Colour B4 fungerade bra när jag gick från rött till blont hår men tyvärr fungerade det inte den här gången. Så nu sitter jag här och inser att jag kommer att få fira min 30-årsdag i grön kalufs. 
 
Under de här månaderna har jag hållt humöret uppe men nu börjar mitt tålamod ta slut. Jag är förbannad. Hur kan L'Oréal fortsätta att sälja den här toningen trots att internet och sociala medier svämmar över med desperta kunder med grönt hår? Kolla bara på de här kommentarerna från L'Oréals egna facebooksida!?
 
 
 
L'Oréals kunder spenderar tusentals kronor hos frisörer och klipper till och med av sina hår men företaget gör precis ingenting för att hindra att fler drabbas av samma sak! Jag tycker att det är sjukt dåligt och respektlöst mot oss kunder! 
 
Det är dags att L'Oréal tar ansvar för det här NU. Informationen på deras missvisande förpackningar måste ändras eller ännu hellre att colorista slutar att säljas. Vi som drabbats borde rimligtvis också få våra hår åtgärdade...
 
Jag vill inte ha ofrivilligt grönt på min 30-årsdag!! /Anna Munkhammar
 

DIY: Pendelhalsband i silver & onyx

För ett tag sedan berättade jag att Johan hjälpt mig att göra ett halsband av en pendel. Så här blev resultatet:
 
 
 
Jag hade pendeln sedan förut och stenen är en äkta onyx. Det som däremot kändes lite trist var att kedjan till pendeln bara var utav någon billig metall och ni vet hur det kan se ut när sånt åldras. Bestämde mig för att byta ut kedjan till äkta silver och samtigt göra så att jag kan bära pendeln som ett halsband.
 
Köpte en vanlig halskedja med färdigt spänne i silver och några små silverringar. Sen klippte jag av kedjan och skarvade ihop delarna med silverringarna. Eftersom vi var två gick det väldigt snabbt! 
 
 
Dels älskar jag min pendel och tycker den är fin men sen underlättar det att ha den i ett halsband när jag vill ladda den med min energi.
 
Tycker ni det är spännande med pendlar så kan jag skriva ett inlägg och berätta lite mer om hur jag använder min. 
 
Sov Gott! /Anna Munkhammar

Ny recension av Colour B4 Extra

Nu har jag ett nytt produkttest på gång åt er, och inte minst åt mig själv som är sjukt spänd på att se utgången av det här. Det är håravfärgningen Colour B4 Extra som åter igen ska få visa vad den går för.
 
 
Sist jag avfärgade håret med colour B4 gick jag från rött till blont hår och den recensionen är verkligen superpopulär på googe. Den gången fungerade det jättebra men nu är det lite annorlunda eftersom håret är tonat med semipermanent hårfärg och det är blå-grönt istället för rött.
 
Hoppas på en bra utgång imorgon så att jag kan få tillbaka mitt lila hår så småningom! Sov Gott så länge. /Anna Munkhammar

i-lands problem med handväska

Alltså det här är lika sjukt som det är sant. Jag ligger vaken och kan inte sova på grund av två stora i-landsproblem (som jag borde skämmas över).
 
1. Jag har druckit så mycket kaffe och ätit så mycket fika på morsdag att jag har överskottsenergi deluxe.
 
2. Jag kan inte bestämma mig för vilken väska jag ska köpa (båda är från Restyle)...
 
 
Alltså jag använder ju aldrig ryggsäck egentligen men den där får mig att vilja börja med det ändå!
 
Förhoppningsvis kan jag sluta tänka på de här dumma obetydelsefulla väskorna och SOVA nu när jag skrivit av mig. 
 
Vad tycker du, ryggsäck eller handväska?
 
God Natt/Anna Munkhammar

Bilder från Keytown Meet 2017

Lägger upp mina favoritbilder från bilträffen igår, vill du se mer bilar hittar du alla mina bilder från Keytown Meet här! 
 
 
 
 
 
Jag blir så sjukt inspirerad av att titta på alla bilar. Önskar att jag också hade en bil att dekorera med döskallar och små prylar. Nu när jag är tillsammans med Johan som kan massor om bilar så kanske han kan hjälpa mig med något projekt framöver. 
 
Jag har i vart fall köpt nya ventilhattar till min volvo idag så det är en liten början åtminstone. Sen får jag kanske fixa en liten sjal till Britt så att hon kan vara en raggar-vovve. Såg så ut som ett ganska härligt life-goal för en hund eller vad tycker du själv? 
 
 
 
 
 
Imorgon är det tillbaka till vardagen igen och om jag ska se det positivt så kanske det åtminstone betyder att mitt paket från H&M dyker upp? Sov gott /Anna Munkhammar