Uppföljning: Colorista #bluehair (VARNING för grönt hår!)

Ser ni att det gröna i mitt hår snart är näääästan helt borta. Jag ska testa att lägga i en lila toning (obs en RIKTIG toning och inte en dålig som colorista som gjorde mitt hår grönt). Jag har haft silverbalsam i torrt hår på prov och då lyste det gröna bara igenom lite. Syns i godisvideon att det gröna blev mer subtilt men fort tvättades silvershampot bort. 
 
Så här ser håret alltså ut nu efter 5 månader sedan jag använde Colorista #bluehair:
 
Nyfixat med silverbalsam (ser bättre ut tyckte jag): 
 
Jag har kontaktat Loreal igen om att det gått flera månader nu men inget svar och faktiskt har jag anmält colorista till konsumentverket för vilseledande marknadsföring. Tonade det blått i mars och det är september snart....Ganska länge att ha grönt hår. 
 
På ett sätt vill jag inte tona över det gröna utan på riktigt vänta tills det tvättas bort för att kunna se exakt hur länge det sitter i. Men nu börjar jag vara så trött på det gröna.
 
Man kan till och med se på bilderna hur mycket håret har växt sedan jag använde produkten!! Då har det tagit tid det kan jag tala om! 
 
 
 
Fortfarande får jag kommentarer och meddelanden från personer som nyss färgat med colirista och de är där jag var för flera månader sedan med turkost hår som blir allt grönare. Jag tycker att det är fördjävligt att produkten inte plockats från hyllorna för länge sedan och därför som jag anmält också. 
 
Mer info om Colorista och grönt hår hittar ni här: VARNING! L'ORÉAL HAR GJORT MITT HÅR GRÖNT!! 
 
/Anna Munkhammar
 
 

GIVEAWAY: Vinn godis!

Jag utlovade ju en liten giveaway tidigare och nu är den publicerad! Jag och Patrik utmanar er att vinna mina favoritgodisar 
 
 
 
Det är en tackvideo till dig som följer mig här och på youtube. Jag blir varm varje gång jag fått en kommentar och det är så mycket roligare att hålla på helt enkelt. Det tar tid att skriva en kommentar och jag är glad att någon vill lägga den på mig. 
 
Det blir också ett firande över att en av mina videor har över 10 000 views. Det är stort för mig i vart fall B-)
 
Godiset som ligger i potten är lakrisal, kola snören, Marabou frukt och mandel, hockeypulver och lösviktsgodis.
 
I videon äter jag godiset (som i en mukbang) och så berättar jag lite barndomsminnen,  min resa till USA osv.
 
För att vara med i tävlingen ska du tipsa mig om en youtubevideo som du vill att jag ska göra. Mer info finns i videon.
 
Lycka till! /Anna Munkhammar

En ny "busbil"

Johan och jag har hämtat en ny busbil i Stockholm. Det är en BMW E30 med en 5 cylindrig audi sport motor och turbo. Om det inte säger dig så mycket gör det här det: DET KITTLAR I MAGEN NÄR MAN GASAR FÖR ATT DET GÅR SÅ FORT. 
 
 
 
Så när vi inte varit i stugan har det känts som att vi sùttit i en bil. Med tanke på att vi fick köra till Stockholm med biltransportsläp (typ 200 mil tur och retur) så har vi ju gjort det också. 
 
Johan är som barn på nytt och när solen tittar fram så gör bilen det också.
 
Idag har jag föresten köpt godis till en giveaway som kommer på YouTube (och här på bloggen för jag bäddar in det) sen. Ska bli kul att spela in. Kram! /Anna Munkhammar

YouTube stal lite bloggtid

Jag har svurit att aldrig skriva ett sånt här inlägg för helt allvarligt tycker jag bara det är astråkigt att läsa... meeen okej här kommer det: "förlåt att jag inte bloggat på sistone...". Dock tänker jag inte dra en recap och berätta om alla frukostar som ni missat hos mig även fast en var en hotellfrukost ;-)
 
 
 
Istället får ni bilder på Britt från båtturen som vi tog nyss i busvädret. Hon har blivit så duktig på att åka båt och jag är riktigt stolt över henne. Känns skönt att hon njuter av att åka nu istället för att vara jätterädd som hon var första gången ♡
 
Kort och gott har jag haft mycket för mig och utöver det fokuserat mer på min YouTube kanal. Följer ni mig där också har det kanske inte känts som att jag varit borta trots att bloggen har uppdaterats mer sällan. Det börjar bli så kul nu när jag har följare på YouTube och några av mina filmer har setts mer än 9000 gånger! För mig är det i alla fall tokmycket. 
 
 
 
Nu ska vi tända lite ljus och mysa. Ha en fin helg! /Anna Munkhammar

Kan man vara gothare utan att gilla musiken?

För ett tag sedan laddade Youtubern Snowy Lowther upp en video där hon sa att man inte behöver tycka om gothmusik för att vara en gothare. Det fick tydligen Angela Benedict att tända till och spela in en svarsvideo till Snowy där hon förklarar varför hon inte alls håller med.
 
 
Av någon dum anledning har nu jag spelat in en video där jag försöker förklara min syn på saken. Jag har aldrig varit så nervös när jag spelat in en video utom första gången jag pratade engelska så det var svårt att få till en röd tråd. Skönt att Patrik var med!
 
Det känns som ett ämne som är så viktigt för många och vem är egentligen jag? Jag bor i Boden, har ingen anknytning till någon sorts verklig gothscen utan jag lyssnar på musik och pysslar med diverse saker själv. På det sättet påverkar inte det här mig ett dugg men jag förstår frustrationen bland dem som lever på ställen där subkulturen fortfarande frodas. 
 
 
Jag tycker att både Snowy och Angela har viktiga poänger och sammanfattningsvis anser jag följande:
  • Angela har rätt i att en gothare gillar goth musik precis som metalheads gillar metal, punkare punk osv. Sedan finns det mycket mer inom gothen men musiken är fortfarande en hörnpelare. 
  • Gothare har inte patent eller ensamrätt på en mörk edgy stil. Man kan klä sig som en gothare men då är det bättre att använda termen "Alternativ" eller "Darcly Inclined" för att slippa förvirring. Ingen har rätt att säga till någon annan att hen inte får klä sig i svart mm. baserat på vilken musiksmak man har. Det är bara absurt att styra andras val av kläder. 
  • Goth är inte en beskrivning av något som är finare, bättre eller mer värt än något annat. 
  • Många upptäcker goth genom modet och därför bör de som redan varit gothare en längre tid ha överseende med att det kan ta tid för de nya att upptäcka och utforska musiken. Ingen ska behöva känna sig förlöjligad eller dumförklarad.
  • Det är okej att ändra sig angående vilka band en gillar, vad för kläder man föredrar osv.
  • Man behöver inte tycka om alla gothband och stilar. Du behöver inte gilla just Bauhaus eller Siouxsie and the Banshees.
  • Du behöver inte heller vara något levande musik, film eller mode lexikon.
  • Tvinga aldrig dig själv att låtsas tycka om något för att passa in. 
  • 99,99 % av alla gothare lyssnar på musik och har intressen som inte alls har någonting med goth att göra!! 
 
Snowy Lowthers video:
 
 
 
Angela Benedicts Video:
 
 
 
Angela Benedicts andra video:
 


Ofta undrar jag varför man ska försöka pressa sig att passa in i ett begrepp. Vi vill väll inte fly från normen för att sedan hitta andra mallar att passa in i? Slappna av och var dig själv ♡
 
Vad tycker du, kan man plocka bort musiken helt från gothen? /Anna Munkhammar