Fredagspeppen: Jenny From The Block

Sedan jag flyttade till huset har jag av någon konstig anledning börjat lyssna jättemycket på Jennifer Lopez. Vet inte men jag tycker att hon är stöddigt cool och självständig på något sätt. Det är mest de gamla låtarna från typ början av 2000 som jag gillar men några av de nya är också bra. Jenny from the block är i vart fall en favorit!
 
 
 
JLo är ju också en sådan räv som överlevt branschen likt Madonna och det ska hon ju ha all cred för! 
 
Ha en trevlig helg i sommarvärmen! /Anna Munkhammar

#TBT: Papegojträffen

Jag lovade ju er att jag skulle dela med mig av minnen och bilder som jag inte hunnit med att berätta om ordentligt mitt i separationen med mitt ex. En av de sakerna var att jag gick på en papegojträff på Vacker Tass för att skriva om den i Tidningen Extra och det var verkligen något utöver det vanliga!
 
 
 
För det första var det ju bara häftigt med stora och vackra papegojor men sen var människorna där minst lika intressanta. Jag stannade ganska länge och pratade med olika papegojägare och fick lära mig en hel del om fåglarna.
 
Björn gick runt med en Ara som hette Olle på axeln. Jag har aldrig tänkt på det förut men tungan på Olle var nästan som ett finger. Björn berättade att det är en viktigt känselorgan för papegojor och de använder den för att utforska saker. 
 
 
  
Efter att ha kikat runt en stund förstod jag att papegojor är smarta djur med starka personligheter. De vill helst leva tillsammans med andra papegojor men samtidigt inte vem som helst! Inte det lättaste behovet att tillfredställa med andra ord. 
 
Papegojan Catrins ägare kämpade med att para ihop henne med sin fästman Nelson. Det gick väl sisodär men det kanske har uppstått kärlek vid det här laget vad vet man...? 
 
 
 
Catrin var lite tamare än gubben Nelson så hon fick komma ut ur buren och visa upp sig medan Nelson satt kvar. Han är 18 år äldre än henne (ja du läste rätt, 18 år!!) och inte van vid sällskap. Inte konstigt att han tyckte hon var barnslig och jobbig. Sakta men säkert hade de i vart fall blivit bättre och bättre vänner.  
 
 
Kände att jag blev aldeles till mig av dessa underliga papegojor och ägare med roliga historier. 
 
Ett par som jag la märke till lite extra var Malin och Peter. Jag trodde först att han matchat skägget med papegojorna men riktigt så var det inte utan han hade färgat det för att stötta Skellefteå AIK
 
 
 
De hade inte med sig några papegojor men visade dem via en app där man kunde titta på dem genom övervakningskameror i huset.
 
Peter berättade att papegojorna inte bara härmar ljud och säger ord de lärt sig på måfå. Ofta förstår de innebörden av dem också. Tex brukade de säga åt sin hund att gå och lägga sig i hörnet när den var jobbig. Via appen kunde de sedan se att papegojan lärt sig det och sa åt hunden att lägga sig i hörnet för att sno dens plats. Hur smart!? 
 
 
 
 
Ha en fortsatt fin torsdag! /Anna Munkhammar

På väg till intervju med Åsa Sjöberg

Har ni läst boken "The booty chronicles"? Idag ska jag träffa Åsa Sjöberg som skrivit boken för att intervjua henne till Tidningen Extra. Spännande!
 
 
 
Åsa bor egentligen i Los Angees men kommer från Boden och är här för lite sommaresemester. Tur för mig ;-)
 
Jag har inte läst boken själv men tydligen ska den handla om hennes rumpa, alltså hur konstigt är inte det? Hur kommer man på att skriva en bok om sin rumpa? Ska bli minst sagt intressant att intervjua henne! 
 
/Anna Munkhammar

BILDBOMB: Rockabillyfest

I lördags var jag på en av de läckrare temafesterna jag varit på. Det var min barndomsvän Johanna som slagit på stort och bjöd på 30-årfest med rockabillytema. Hon hade tänkt på allt in i minsta detalj och i kombination med det vackra vädret undrar jag om det inte var det finaste partyt ever <3 Helt klart ett 30-årskalas att minnas! 
 
 
Här är Linnea, Johanna och jag. Vi är uppvuxna kring samma kvarter fast jag är ett år yngre och fortfarande lite kortare än de stora tjejerna. Nästa år kommer jag ikapp när jag också fyller 30 ;-)
 
 
 
Först när vi kom dit bjöd Johanna på välkomstdrink och supergoda snittar. Det var typ 30 grader varmt ute så melonerna var väldigt uppskattade. Det var till och med så varmt att jag inte sminkade mig för än senare på kvällen för allt hade ändå bara runnit av!
 
Rockabilly är ett tacksamt tema för de flesta kan hitta något att ha på sig som passar, det är snyggt och sen är det väldigt somrigt också. 
 
 
 
 
Grillmästare för kvällen var Patrik som styrde upp en riktigt god middag tillsammans med några assistenter. Ja, nu ska väl inte han få hela äran för det var mer än väl förberett sedan innan med ölmarinerat kött, grönsaker, hemgjord potatissallad och goda såser. 
 
Blir hungrig igen nu när jag ser bilderna!
 
 
 
 
 
 
Johanna hade dukat så fint med bordsplaceringar gjorda av gamla filmisar. Hon försökte para ihop filmisar som liknade oss gäster. Jag tyckte faktiskt att både min och Johans filmis såg förvånandsvärt lika ut. Speciellt Johans för det såg verkligen ut som en äldre version av honom!
 
Allt eftersom kvällen gick kom solen längre och längre ned men som ni vet här i Norr har vi det soligt även frammåt småtimmarna. Det blir ett lite annorlunda mer varmt och glödande ljus som jag tycker så mycket om. 
 
 
 
 
 
 
Efter diverse lekar fick det vinnande laget en medalj gjord av en Norrlands Guld burk. Fyndigt där ;-) Tyvärr måste jag åberopa fusk för mitt lag vann inte trots att jag fjäskat till mig 25 extrapoäng (!). Då är det något som inte står rätt till!! 
 
Nåväl, somliga vart ju lyckliga åtminstone... Som tröstpris blandades det en piggelindrink till mig så då blev jag också glad så småningom. 
 
 
  
 
 
 
 
Stort Grattis till Johanna som fyller 30 och tack för en fantastisk fest och många fina minnen <3 /Anna Munkhammar