Boden By Night - Anna Munkhammar

Norrsken inatt

Jaha nu är den tiden då man får se norrsken på kvällspromenaderna med Britt. Kom precis in från en prommis under stjärnorna och strax innan vi var hemma lyste ett norrsken upp rätt ovanför mitt hus.

Försökte så klart ta kort men det blev inga höjdarbilder direkt.... Jag hade bara mobilen med för hade liksom inte väntat att det skulle vara fotodax ute i mörkret.

Nästa gång är det väl läge att ha med en bättre kamera och ett stativ men då blir det väl inget norrsken istället förstås!

Sov gott! /Anna Munkhammar

Den hemlösa katten fick ett hem hos mig
Skulle du kunna tro att den här vackra kissen levt som vildkatt bland soporna på värmeverket?
 
 
Jo så är det men nu har hon funnit sitt hem hos mig <3
 
Jag har sett katten utanför mitt jobb i några år och vi har kallat henne för "Vita Katten" (av uppenbara skäl). Hon har varit lätt att särskilja från andra katter pga. sin vita färg och många i personalen har tyckt om Vita Katten och gett henne mat.
 
I sommar ringde de mig från Kattakuten i Norr och frågade om jag visste ifall katten har ett riktigt hem. Flera hade hört av sig till dem och larmat att den såg hängig och smutsig ut. Tyvärr hade jag ingen aning om den Vita Katten hörde hemma hos någon eller om den helt enkelt bodde hos oss på jobbet.  
 
En dag var det som att den Vita Katten satt och väntade och tittade på mig så jag plockade fram kameran för att ta en bild åt kattakuten. Oftast har kissen hållt sig på avstånd men jag har pratat med den ändå. Fast den här gången betedde den sig annorlunda för den kom fram och lät mig klappa den. 
 
 
Jag skickade bilderna till kattakuten och sa att jag gärna hjälper till om den inte har något hem eftersom jag och katten ändå redan är bekanta. Nästa dag hörde de av sig och sa att en kvinna plockat upp katten och undrade ifall jag kunde ställa upp som stödhem. 
 
Det visade sig ganska snabbt att hon hade ont och fått en spricka i bäckenet efter någon olycka så jag fick mata henne med antinflammatorisk och smärtstillande medicin i drygt en vecka.
 
Nu mår hon bra som aldrig förr och har hon funnit sig till ro hemma hos mig. 
 
 
 
Jag var rädd att hon skulle riva huset första gången som jag lämnade henne ensam men som tur är står det kvar än! 
 
Efterssom det är lite kontigt att bara heta "Vita Katten" korrigerade jag det till "Vita Katten Anneli" efter min kollega Anneli som är en stor djurvän. 
 
 
Sov gott vänner och tänk på att fler hemlösa katter behöver hjälp!
 
Att det är en "vildkatt" betyder nödvändigtvis inte att den är vild. Varje dag jag kommer hem sitter Vita Katten Anneli och hälsar mig välkommen innanför ytterdörren <3 /Anna Munkhammar
Tvättäkta charter till Puerto Rico!
Jag har bokat en resa till Puerto Rico med ving! (Obs det är inte smygreklam jag har bara lite olovligen lånat bilder från Vings hemsida och stillar samvetet med att länka, förlåt). 
 
 
 
I oktober bär det av och det ska bli SÅ SKÖNT med lite tvättäkta charter. Jag vet att en del fnyser lite åt charterresor men inte jag! Nu var det flera år sedan jag var på det sist och jag har faktiskt saknat det.
 
Det är smidigt och enkelt och fyller sitt syfte bra. Ibland vill jag på mer spännande resor men just den här gången är det bara för att få semester. NÄSTAN helt ledigt... Det finns internet på hotellet ;-)
 
Det blir nog inga långa blogginlägg därifrån men små vykort i vart fall.
 
 
 
 
 
Trevlig helg! /Anna Munkhammar