Ensam Med Vinylerna

Men alltså, hade storslagna planer för bakning och ditten-datten men filar naglar och lyssnar på Beatles istället.

 
När jag är ensam hemma är det vinylskivorna som gäller. Jag började samla på vinylskivor när jag var 15 och sedan dess är det helt enkelt förknippat med egentid för mig.

Det är bara så mycket mysigare än tex. Spotify (inget ont om Spotify jag använder det flitigt också). Föresten är det bra att det är lite jobbigt att byta låt för då måste man lyssna även på de som kanske inte är lika bra. Och WHAT DO YOU KNOW, helt plötsligt efter några varv är det en av de där sämre spåren som är nya favoriten.

 
 
Ensam hemma, fast aldrig riktigt...
 
 
 

Sov gott vänner! /Anna Munkhammar

De 9 Vanligaste Frågorna Som Jag Får Av Er Läsare

Hej vänner, det känns som att jag om och om och om (och om och om...) igen svarar på samma frågar. Dags att samla de vanligaste i ett inlägg igen kanske? Redo?

 
 
1. Är det fortfarande problem när du ska vimmelfota på Allstar i Boden?

NEJ, Allstar har nya ägare och de är trevliga och gulliga mot mig. De blir jätteglada om jag kommer till dem och fotar!

2. Måste du betala inträde på krogarna i Boden?

NEJ, förut betalade jag in mig på uteställena, det vill säga på flera för att fota mm om det ville sig illa. Tack och lov behöver jag inte göra det längre!

3. Är du VIP?

JA men inte överallt. Krogarna verkar ha insett att det jag gör gynnar dem :-D

4. Får du betalt för att fota?

JA, när jag fotar åt Tidningen Extra och Duo Nöje (eller någon annan) får jag betalt.

5. Varför vimmelfotar du inte lika ofta som förut? 

Det blev alldeles för mycket arbete att fota varje helg. Framförallt under den perioden som jag motarbetades blev det helt enkelt för tungt för mig. Men inget ont som inte för något gott med sig, jag tvingades att skriva om andra saker istället och tack vare det har sidan blivit en riktig blogg! Jag trivs mer med det för det är roligare att arbeta med varierande inlägg. Regelrätta vimmel gör jag numer när jag får betalt för det arbete som jag lägger ned.

6. När sänds "Halv Åtta Hos Mig"?

Den 12-15 oktober!!

7. Vem är det som fotar modebilderna på dig?

Hallå, det är ju JAG som fotar! Det finns inte någon "mystery man" bakom kameran.

8. Varför är aldrig din sambo med på bloggen?

Min sambo har en väldigt hög personlig integritet och vill inte figurera på bloggen. Det är jag som har valt att dela med mig av mig själv och mina bilder till 1000-tals människor, inte han. Däremot stöttar han mig och tycker det är kul att jag har något som jag brinner för. Egentligen är det ganska skönt att bloggen får vara "min grej".

9. Tjänar du pengar på bloggen?

JA. jag tjänar något öre per sidvisning och om någon av de produkter jag länkar till kommer från ett märke som min bloggportal nouw samarbrtar med kan jag få betalt 70öre ifall att någon klickar på länken...

Inte mycket med andra ord... Men indirekt tjänar jag ju pengar på bloggen eftersom att den leder till fotojobb.

Sov Gott! /Anna Munkhammar

Intervju: Martina Haag Om Glada Hälsningar Från Missångerträsk

Efter pressvisningen av Glada Hälsningar från Missångerträsk fick jag intervjua Martina Haag, producenten Marianne Gray och regissören Lisa Siwe. Nu har de kollat igenom mina citat så att jag kan dela med mig till er om vad vi pratade om! (Vill ni läsa min recension av filmen hittar ni den här!)

 
Glada Hälsningar från Missångerträsk utspelar sig i Norrland och flera av karaktärerna är samer. Martina Haag poängterade att det var väldigt viktigt att just den biten skulle kännas äkta och det är något som hela teamet jobbat stenhårt med. Just därför var det extra nervöst inför premiären i Jokkmokk där största delen av filmen spelats in. 

-Jag tror att det var vår absolut tuffaste publik men jag hoppas att de tyckte om det. För mig är det jätteviktigt att samerna känner sig rättvist porträtterade! Man kan väl säga att jag "speeddejtade" renskötare innan vi spelade in filmen för att få reda på vad som är de dummaste frågorna de brukar få, berättar Martina och skrattar stort.

Tre härliga kvinnor bakom filmen
 
 
Jag småpratade en stund med Marianne Gray innan min intervju med Martina Haag och hon berättade lyriskt om galapremiären i Jokkmokk som ägt rum dagen innan. 

-En kvinna hade förberett med fantastisk mat gjord av lokala råvaror. Det finns en restaurang i Danmark, jag kommer inte ihåg vad den heter men det är "världens bästa restaurang" och det här var precis lika bra som det! Vi bjöds på massor av gosaker som jokkmokkskorv, snittar och rallarossaft. Det var fantastiskt, utbrister Marianne!

 
Lisa Siwe som regisserat filmen har fått många fina minnen från inspelningen. Hon berättar bland annat om hur de ätit rensoppa på Hotell Jokkmokk och vad hon tyckte om att göra film norr om polcirkeln.

-Vi spelade in fem av sju veckor i Jokkmokk. Det var lättsamt för vi fick så mycket hjälp av befolkningen och sedan gillar jag deras lågmälda humor, berättar Lisa.

Det är mycket premiärer för henne nu för hon har även regisserat serien "Modus" som drog igång på TV4 i onsdags.
 
 
 
Martina Haag pratar också väldigt varmt om tiden i Jokkmokk och så galapremiären förstås. 

-Många kom dit i traditionella dräkter och även bland de som inte hade det bar många fina samiska smycken, säger Martina.

En sak som jag inte kände till, som jag skämdes lite över är att Martina först skrivit boken "Glada Hälsningar från Missångerträsk" och sedan har hon även gjort manuset till filmen ihop med Lars Johansson och nu spelar hon dessutom huvudrollen som Nadja (!!) 
-Jag kunde inte släppa den rollen till någon annan för det är en alldeles för bra och rolig roll så självklart ville jag göra det själv, säger Martina! 
Hur häftigt är inte det om jag får fråga? Världens powerwoman!

Jag undrar om hon redan när hon skrev boken ville att det skulle bli en film eller om det var ett steg som kom senare? 
-Egentligen ska man ju inte göra så men jag måste erkänna att jag tänkte på det hela tiden när jag skrev boken!! Jag såg framför mig hur scenerna skulle kunna göra sig på film och därför var det inte heller särskilt svårt att skriva manuset sen, avslöjar Martina.

Hur är det då i verkligheten, har Martina Haag lika lite koll på Norrbotten som Nadja? Nej givetvis inte, det krävs lite mer än så för att skriva ihop historien så klart. Martinas mormor kommer från Jukkasjärvi och hon älskar att åka upp till fjället. 
-Fast det var inte för än i 25årsåldern som jag åkte till mormors hemtrakter, efter det var jag fast och nu reser jag väldigt gärna och fjällvandrar. När jag skrev boken var jag nästan konstant i trakterna, berättar Martina.

Innan vi skiljs åt säger hon att jag gärna får låna bilder från hennes instagram om jag vill. 
-Där finns det massor av bilder från fjällen. Och på mig och Ola Rapace när vi åker helikopter, ropar hon innan hon gömmer sig från regnet under taket till ett varuintag i väntan på taxin som ska hämta henne till flygplatsen! 


Självklart vill jag göra det!!

 
 
 
 

Vill ni kolla mer på Martina Haags instagram hittar ni henne på @maranhaag!

ÄNTLIGEN FREDAG!!/Anna Munkhammar

NEW IN: 70s Autumn

Shoppat lite med mamma i lördags. Det är ju så att när pappa drar iväg på älgjakt så måste ju hon och jag hitta på annat. Jag hade bestämt mig för att jag inte behövde köpa någonting.... Fast okej ett par jeans och en varm töja är ju praktiskt nu när det är höst så det räknas väl inte??

 
 
 
Koftan bak och fram!
 
 
Jag tyckte jag inte alls om den här koftan när jag såg den, eller rättare sagt, jag såg den inte. Men mamma var sugen på en stickad tröja fast helst utan knappar... Praktiskt lagd som hon är vände hon den bak och fram så att hon fick sidan hon tyckte om fram istället. Bless me vilken trendig morsa jag har!

Plötsligt var den trista koftan snygg och då var jag också tvungen att köpa den. Coola har sina kläder bak- och fram, det vet väl alla!

 
 
 
 
Ha en bra måndag! /Anna Munkhammar

/ Kofta- HM L.O.G.G. (ja jag bär den bak- och fram) / Utsvängda Jeans - Lindex / Keps - Boden By Night /Skor - Y.R.U. /

Helkväll Med Loreen På Allstar

Alltså hur sjukt är det inte att Loreen var på Allstar i BODEN igår. Det är en totalt alldeles jättegalen bokning!

Spenderade kvällen med Lena, A.K.A. "Crazy Lena" som jag brukar säga ibland (inte helt obefogat med tanke på att hon varit mästare i "maratondans" och ständigt drar hem vinster i diverse tävlingar med sina rim. För att inte tala om allt annat hon hittar på och tro mig, hon har en övertalningsförmåga utan dess like).

 
Den här gången hade hon bokat bord på Allstar för att vi skulle äta hennes favorit "Allstar Plate" innan Loreens spelning. Hon hade räknat ut att det var bättre att komma dit tidigare och lägga pengarna på mat istället för att gå ut sent och betala inträde. Klok kvinna det där!

Visade sig att det var fler som tänkt i liknande banor för det var smäckfullt både på över- och nedervåningen. Lägligt nog fick vi ett bord precis närmast scenen!

Även Lena plåtade lite med mobilen ;-)
 
 
 
Allstar Platen är hyfsat billig så man kanske inte kan ställa de allra högsta kraven på den men jag är väl inte riktigt lika förtjust som Lena. Quesadillasarna och dippsåserna var goda men hamburgarna kändes jättetråkiga. Halvade prefab-burgare med bröd och ost bara. Nix, det krävs att de är grillade över eld och en väääldigt lång skotertur för att jag ska äta vanliga hamburgare. Dock var jag vrålhungrig så resten gick åt!

Om ni nu undrar varför jag har en yllekofta på mig på krogen berodde det ju på att jag blev utringd till middagen med väldigt kort varsel så jag kom helt enkelt som jag var +läppstift.

 

Senare efter maten fick vi tillökning i vårt bord med några gamla bekanta till Lena. Faktskt måste jag säga att igår var det många blandade åldrar på Allstar och jag tycker att det blir en väldigt trevlig stämning då. Smart drag att rikta in sig på 25+ segmentet!

 
 
Lovade Micke att inte lägga ut bilden ifall hans såg dum ut och well... var väl snarare jag som ser lite trög ut när jag skulle försöka se till att jag höll fingrarna rätt!

Tyvärr kunde jag inte fotografera med systemkameran på Loreens spelning utan det fick bara hennes egna fotograf göra. Men hon var underbart bra, Lena har filmat med mobilen fast ljudet blev dåligt för det var en högtalare precis bredvid. I verkligheten var det helt sjukt hur klockren hon är med rösten. Det är mäktigt när någon har en sådan kontroll som hon hade! Som sagt, en världsartist, på en liten krogscen i Boden...

 

Loreen igår Smiley grin Synd att hennes röst inte gör sig rättvisa på filmen för vi stod precis bredvid en högtalare och...
Posted by Anna Munkhammar on den 27 september 2015

 

Overkligt. /Anna Munkhammar