Jag och Mormors Vargpäls

Nu börjar det vara sådär krispigt ute precis som att snön ska falla när som helst. Dags för varmare jackor!

 
 

Jag har många pälsar men skulle aldrig få för mig att köpa en ny päls från pälsindustrin. Däremot tycker jag att det är skillnad om man tex. köper en renfäll eller björnhandskar på Jokkmokks marknad.

En del tycker att det är fel att ha gamla pälsar också för att det normaliserar päls och då kommer man att bidra till att andra köper nyproducerad päls. Jag tycker om att ta vara på gamla pälsar och uppstoppade djur så jag hoppas att det inte är så :-/

 
 
 
 
 
Nu ska jag till Nordpoolen! Ja det är sant fast det är badhuset här som heter så. Vi ska bada på relaxa och överraska en nybliven 30åring! /Anna Munkhammar
 

/ Vargpäls - Vintage (mormors gamla) / Jeans - Lindex / Skor - HM / hårklämma - Lindex /

Bloggträff på UNi:k i Luleå

I måndags åkte jag till Luleå för att träffa två andra bloggare och äta middag. Det var Katarina som har bloggen Kattas Betraktelser och Eva som har People in the Street.

 
 

Foto: Katarina Söderberg och Eva Sollén

Både Kattas Betraktelser och People in the Street är utpräglade resebloggar. Tänk att de reser runt i världen, fotar och skriver om det och gör det så bra att de tillslut FÅR resor och dessutom kan tjäna pengar på det! Så sjukt häftigt och låter ungefär som rena drömmen...

...Vilket får mig att tänka på att jag kan ju också göra det jag tycker om, skriva om det och kanske få ännu mer fnurr på företaget än jag har idag? Det är svårt för de som inte själv bloggar att sätta sig in i alla tankar och idéer som snurrar i huvudet och därför var det så fantastiskt kul att träffa några som håller på med samma sak.

Tapas på Uni:k i Luleå

Förutom allt prat hann vi ju även äta huvudrätt och efterrätt på matstället uni:k i Luleå. Katta och Eva var väl sådär lagom imponerade av sin majskyckling men jag åt tapas och den var helt okej. Bäst var löjroms-rårakan och efterrätterna <3

 
 
 
 
 
Jag ser fram emot nästa gång vi ses och att vi kanske kan bli fler bloggare som träffas här i Norrbotten.

Katta och Eva är lite snabbare än mig och har redan hunnits blogga om vår träff! Ni hittar deras inlägg på kattasbetraktelser.se ochpeopleinthestreet.se

Ha en riktig go helg! /Anna Munkhammar

Fullspäckad vecka

Dödstrött! i veckan har det hänt så mycket att jag haft svårt att hinna med och berätta allt.

 
-Jag har träffat två andra bloggare och ätit middag!

-Jag har sett föreställningen Slå Pattarna i Taket

-Min syster Anki som bor i Malmö hälsar på

-Jag har börjat på en kurs i egenföretagande

-Jag har varit på "kvällsöppet på stan"

-Jag har krattat ihop alla löv på gårn (okej typ alla) innan snön kommer

-Jag har svarat på så många fina meddelanden om mitt inlägg om Alkohol att jag måste göra ytterligare ett inlägg om det! <3 <3 <3

 

Som tur är slutar jag tidigt på fredag så då ska jag började att berätta om bloggträffen! Det var en riktig sådan power-träff!

Sov Gott! /Anna Munkhammar 

I LULEÅS Tidningen Extra

Idag kan man läsa mitt vimmel från Norrbottens Museum i Tidningen Extra i Luleå.

 
 

Kul att jag fick göra något i Luleås tidning också för i vanliga fall är jag ju mest i Bodens. Fast det var nära att jag gjorde bort mig när jag for till fel plats och skulle fota. Nåja, slutet gott allting gott!

För oss som inte bor i Luleå och får tidningen i brevlådan finns ävenLuleås Tidningen Extra att läsa på webben.

Nu ska jag på kvällsöppet på stan!  /Anna Munkhammar 

Romantiserar jag alkohol?

Ibland kan jag känna någon sorts dåligt samvete över att jag bara romantiserar drickandet som en enda stor fest och aldrig lyfter de negativa konsekvenserna av det. Att jag kanske någonstans bidrar till en hets att man måste dricka för att ha kul osv? Speciellt med tanke på att många av mina läsare är väldigt unga och jag har blivit lite utav en förebild trots att det inte är något som jag själv valt.

 
 
Och ja, jag syns ofta med ett leende på läpparna och en drink i handen men vet ni att jag faktiskt inte dricker varje gång som jag vimmelfotar? Jag går ofta ut nykter för att kunna köra bil hem sen och det är i regel ingen som märker det. Ibland är jag till och med orolig att någon ska ringa och anmäla mig för rattfylleri när jag sätter mig i bilen och vrider om nyckeln (!!)
 
 
Jag älskar att festa men när "att festa" någonstans även blev ett jobbför mig kände jag att jag måste särskilja dem åt. Jag har aldrig upplevt att jag har något bekymmer med alkohol men vem gör egentligen det innan det väl har blivit ett problem? Det säger ju sig självt att det inte går.

Många får ju faktiskt ett osunt förhållande till alkohol, speciellt när det blir en del av deras arbete och image. Därmed inte sagt att jag har någonting emot att dricka eller festa till, absolut inte. Men om jag gör det varje gång jag ska plåta, kommer det tillslut kännas fel om jag inte gör det då?

Konstigt nog har jag skämts lite över det här och just därför är det kanske viktigt att lyfta ämnet. Det har känts fånigt att gå ut nykter på krogen och jag har lite undvikit att säga det för att jag har tänkt att det kommer att ge mig en "tråkighets-stämpel". Så jäkla dumt och korkat men förstår ni vad jag menar?

Hur som helst, jag är inte en person som behöver procent i blodet för att glatt gå farm och prata med främlingar. Och jag har märkt att oavsett drink i näven eller ej så kommer jag i party-mode och blir automatiskt flamsigare och "dummare" så fort jag rör mig i krogmiljö ändå.

Jag kan tycka att det är roligt att dricka, men jag måste inte göra det för att ha kul. Och jag ska definitivt inte skämmas över det och ta en drink bara för att blidka någon annans behov eller norm!

 
 
Att ta ett glas kan vara socialt, roligt och lustfyllt, men när jag fotar ser jag mycket ångest och sorg också. tex....

 Någon som snear och gråter.

 En annan som blir så full att den inte ens tar sig in på krogen utan får stanna hemma och spy.

• Andra förstör sina familjer genom att göra saker som de sedan ångrar.

• Vissa slösar upp sina pengar på drinkar som de ställer ifrån sig och glömmer att de köpt för att sedan gå och köpa en ny... och en ny.... och en ny....

• Onödiga missförstånd och bråk mellan vänner.

• Det finns de som spelar bort tusenlappar och inte inser det för än dagen efter.

 Hets mellan vänner att bjuda "laget runt" fast man egentligen inte vill eller har råd.

 En del kan inte kontrollera sin svartsjuka när de blir fulla och får svårt att skilja på vad som är verkligt och inte.

 Modighetsdrycken får många att säga "sanningens ord" till chefen eller vem det nu må vara vilket kanske känns bra just då men dagen efter?

...Ja men ni fattar poängen.

Tro det eller ej... Jag, en NYKTER kväll
 

Jag vet inte vars jag vill komma mer än att jag inte vill bidra till att hetsa och romantisera över alkohol. Som med mycket annat kul är det lätta att glömma bort att det finns negativa sidor också och slå inte det ifrån dig utan ta det till dig och lär dig något av det istället.

Kort och gott, ta hand om er! /Anna Munkhammar