Blombud till jobbet

Hello kolla in vilken glad brud jag är!!!!
 
 
För gissa vem som fick ett bud med blommor idag? Yes det var jag!!!
 
Superspännande att gissa vem de var ifrån förstås och så kom budet mitt när jag och kollegorna höll på att fika glögg och pepparkakor. 
 
 
 
Det visade sig att jag fått dem för att jag hjälpt och skjutsat en lastbilschaufför som bröt fingret till sjukhuset förra veckan. Roligt att jag fick lite extra uppskattning för det!
 
Ni ser det lönar sig att vara snäll. Nu står det en bukett vackra blommor hemma på mitt köksbord <3 /Anna Munkhammar

Skyltsöndag i Boden

I fredags ringde Tidningen Extra och bad mig att fotografera på årets skyltsöndag. Perfekt för det är ju bara supermysigt med skyltsöndag! 
 
 
 
Jag fotade bland annat travskolehästen Ekstrands Under som var utklädd till ren och hunden Fia som var väldigt lik en julbock i frisyren. SÅ SÖTA BÅDA TVÅ <3 <3 <3 <3
 
Sen måste jag säga att jag verkligen ÄLSKAR pyntet med uppstoppade djur som är mitt i Boden centrum. Jag hörde många säga det och jag tänkte det själv: Bara det här får stå kvar utan att någon förstör det!! Det vore så himla trist för är ju verkligen så gulligt ihopsatt <3
 
 
 
 
 
Som ni kanske kommer ihåg från Halv Åtta Hos Mig har jag en viss förkärlek till uppstoppade djur och allra helst de som har ett lite knasigt uttryck...
 
 
Har ni missat Halv Åtta Hos Mig så finns det att se på TV4-Play
 
Fler bilder från skyltsöndagen kommer i Tidningen Extra på torsdag. God Jul! /Anna Munkhammar

BangerHead Tour

Å vad trevligt det var med Ida, Lena C, Emily och Alexandra ifår på Bangerhead Tour på Allstar! Först åt vi middag och sedan gick vi ned på själva eventet där vi blev stylade av två duktiga frisörer och så fick vi välja utav Bangerheads produkter ur glasmontrarna. 
 
 
 
 
 
Jag valde en hårfön som förstahandsval så hoppas att det blir den som dimper ned i brevlådan om några dagar! Fast skulle det nu bli mitt andra eller tredjehandsval så gör inte det särskilt mycket för då får jag ett set med sminkpenslar eller hårvårdsprukter från Maria Niila :-) 
 
  
  
  
  

Min bild vann!

 
De hade en tävling för bästa bilden på instagram under kvällen och min bild på Emily och Alexandra vann!! När de skulle ta en selfie tillsammans tog jag kort på dem bakifrån och Emilys bara rygg och Alexandras hår bildade ett hjärta <3
 
  
Vinsten var ett presentort på Bangerhead på 1200kr! Inte fy skam det :-D
 
Jag älskar verkligen sådana här event, mer sånt. Glad advent! /Anna Munkhammar

Bangerhead, BYZ och mustaschtävling

Ikväll har crazy-Lena och Emily bokat bord på Allstar så att vi kan göra en favorit-i-repris på Bubbleroom-kvällen
 
 
Bangerhead Style Tour delar ut produkter och goodiebags till de 100 första tjejerna och stylar hår. Dessutom är det tävling med priser för mustash-bärare och BYZ spelar senare på kvällen. Jag känner mig faktiskt riktigt peppad för en helkväll! Fast kanske inte en karatefylla tack ;-D
 
 
Ha en bra lördag och hoppas att jag får träffa på och fota några av er!! /Anna Munkhammar
 
 

MISSEN: Norrländska var INTE sexigast i Mötesplatsens undersökning!

Idag har jag verkligen varit på hugget. Med andra ord, sur. 
 
 
Det gäller den korkade undersökningen om "Sveriges Sexigaste Dialekt" som gjorts av Mötesplatsen. Jag är bara så evinnerligt trött på att mer än halva Sverige jämt och ständigt buntas ihop till "Norrland" medan Södra Sverige delas upp i städer och landskap. 
 
Ja, jag tycker faktiskt att det är att förminska oss och det gör mig arg. Om "Norrländska" är en dialekt så finns det bara tre dialekter i Sverige. Just det, Norrland är en av tre svenska landsdelar. De andra två är Svealand och Götaland. Norrland är dessutom den största landsdelen och på en så stor yta pratar folk så sjukt olika att det blir helt bissart att referera till det som en och samma dialekt. 
 
Eftersom Mötesplatsen inte bemödat sig med att ta reda på VILKEN dialekt i Norrland som är sexigast har jag fått korrigera listan utifrån den fakta som finns:
 

SVERIGES SEXIGASTE DIALEKT ENLIGT MÖTESPLATSEN:

 

1. Götländska 51%

(18% Göteborgska + 12% Skånska + 10% Gotländska+ 6% Småländska

+ 3% Västgötska + 2% Halländska) 

 

2. Sveländska 27% 

(18% värmländska + 9% Dalmål)

  

3. Norrländska 22%

 

Ser man på, Norrländskan hamnade sist nu (!!)

Kanske är det en smart Norrlänning som ligger bakom statistiken trots allt och delade upp Götaland och Svealand i landskap så att vi skulle vinna??
 
 
 
Nog vet jag att det i regel inte är för att medvetet vara jävlig som man buntar ihop halva Sverige till Norrland och ja det här är världens mest oviktiga undersökning. MEN det trycker ändå på en öm punkt för kunskapsnivån ligger ibland på ungefär samma nivå i mer seriösa sammanhang och det kan vara lätt skrämmande. 
 
Ibland refererar jag också skämtsamt till "Sörlänningar" och "Sörländska" men någon form av allmänbildning ska vi väl ändå kunna ställa krav på från våra medier? 
 
Jag har länkat till det förut men det tåls att göra det igen... Malin Johansson har skrivit det jättebra inlägget "Till VeckoRevyn - och alla andra som fortfarande ser Norrland som en enkild plats" och det är något som ALLA borde läsa. 
 
Sådär, då har jag fått "onda av mig" lite. Då ska jag ta och njuta av fredagen och min lyxiga paljettkofta som jag skryter om samt dricka lite kaffe från en "Stockholms-mugg". Dvs. en mugg utan öra. Jättedumt och jobbigt man bränner ju sig på handen!? Får se till att dricka långsamt för vattnet har tydligen tagit slut i Boden idag  :-O 
 
  
 
Kolla gärna mina andra inlägg om Norrbotten:
 
 
 
 
Trevlig Helg!  /Anna Munkhammar
 
 
 
/ Byxor - Zitz / Stickad Tröja - HM / Hårklämma - HM /