Från rött till blont hår med colour B4

Hej vänner, ifall ni inte lagt märke till det så har jag gått från rött till blont hår. 
 
 
Jag har gjort samma procedur massor av gånger och väntade mig lika mycket besvär som tidigare. Det röda brukar vara överjävligt att få bort och efter diverse avfärgningar och blonderingar är i regel håret förstört. Den här gången hade jag färgat det rött så många gånger att jag ställt in mig på att det kanske inte skulle gå att bli blond eftersom jag inte ville göra det på bekostnad av min hårkvalitet. 
 
MEN, nu testade jag en produkt som heter "colour B4" och den fick verkligen bort de röda pigmenten efter en enda behandling!!
 
 
Det finns olika styrkor på Colour B4 och jag körde med den starkare som heter "extra" som tar bort mörka färger och rejält infärgat hår. 
 
Ni kanske inte minns det men mitt hår hade en blond ombré innan jag färgade det rött och det är den som kommit fram nu. 
 
 
De flesta avfärgningar som jag testat tidigare bleker håret men colour B4 påverkar bara de konstgjorda pigmenten i håret. Min utväxt var helt opåverkad så alla ofärgade partier blir intakta! 
 
Har du inte blekt håret kan du alltså få tillbaka din naturliga hårfärg till skillnad mot andra produkter som bleker allt. Men tänk på att de flesta färgningar innehåller väteperoxid som påverkar det naturliga pigmentet i håret så även om du färgat håret med en mörk färg har ditt naturliga pigment ljusats upp och ser inte ut som tidigare.
 
Hur fungerar det!?
När man applicerar produkten i håret krymper de konstgjorda pigmenten och sedan måste man skölja håret ordentligt så att de tvättas ur.
 
SLARVA INTE I SKÖLJSTADIET. Skölj längre än vad som står i bruksanvisningen, jag missade på ett ställe och när jag senare applicerade blondering där oxiderade de gamla röda pigmenten av väteperoxiden och lite av det röda kom tillbaka. Det gick att lösa med att applicera den svagare varianten som heter Colour B4 regular på just de slingorna men kändes sjukt onödigt (och dyrt) att behöva köra iväg och köpa en ny förpackning så skölj skölj skölj (!)
 
 
Det luktar kloak under verkningstiden vilket gjorde mig lite nervös över vad som skulle hända med mitt hår egentligen!? Men kan då säga att min hårkvalitet inte är annorlunda efter avfärgningen även om jag så klart vet att alla behandingar påverkar håret. Men jag känner ingen skillnad och det är definitivt inte som efter en blekning vilket är riktigt skönt! 
 
Efter avfärgningen har min syster Anki lagt i slingor i mitt hår och förstärkt ombrén som jag hade med blondering. 
 
 
Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva om colour B4 :-) Tänk på att det här är min personliga erfarenhet och jag kan inte garantera hur produkten fungerar i någon annans hår. 
 
Ha en fin kväll! /Anna Munkhammar 
 

Sommaridyll i Vändträsk

För att ta det i ordning. Innan jag for till Måns Zelmerlöws spelning på Western Farm var jag på väääärldens bästa sommarfest med mina kollegor från värmeverket <3
 
 
Vi åkte båt, käkade färska räkor, grillade, sjöng, dansade och så var det några som bastade och badade badtunna också. Staffan hade som vanligt lyckats styra upp ett riktigt party i sin mysiga stuga! 
 
 
 
 
Tack och lov plågades jag inte nämnvärt av myggen och knotten som jag alltid annars brukar göra. Kan de ha berott på Stefan Krekulas hemkokta Beck-Olja?? Den luktade tjära men jag tyckte att det doftade gott, många påpekade att jag luktade grillat senare när vi gick ut på Western Farm. Haha!  
 
 
 
 
 
Nu ska jag iväg och käka lunch med Mikal och smida hemliga födelsedagsplaner för min gubbe (som inte läser bloggen, hehe). Kram på er!! /Anna Munkhammar

Bildbomb: Storforsen

Idag var vädret så fint att jag och några vänner  for till Storforsen för att grilla.
 
 
Storforsen är Europas största oreglerade fors och det är riktigt mäktigt och vackert där! Jag blev verkligen tagen av både forsen och alla små vattenfall runt ikring. 
 
 
 
 
 
 
 

 
Vi var där till efter 10 på kvällen men solen går som bekant inte ned utan det är som om det vore dag även på natten. 
 
Det kan bli ganska förvirrat med midnattssol, jag glömmer lätt bort tiden! Den här gången irrade jag iväg med kameran alldeles för länge och långt så att de andra hann bli oroliga...
 
 

 
 
 
På vissa ställen ser det ut som att någon tagit en grov borr och borrat djupa hål i berget. Det är faktiskt stenar som en gång legat där och snurrat runt av vattnet så att potthål gröpts ur i berget. Vissa är så stora att en kan stå i dem och vattnet där i blir varmare på sommaren.
 
 
Sov gott vänner! Jag vet att många av er väntar på bilderna från Måns Zelmerlöws konsert igår och de kommer imorgon ;-)
 
/Anna Munkhammar 

sliten efter gårdagen

Hej hoppas ni haft en underbar morgon i solen! 
 
 
Själv är jag supertrött efter gårdagens bravader. Jag hade riktigt kul! 
 
Helt klart en häftig känsla att så många kommer fram och vill prata eller bli fotade när jag är ut. Det är så att en blir riktigt rörd ibland. 
 
Nu ska jag göra klart bilderna från igår åt er men först lite Lazy Sunday med Britt och Patrik. En powernap verkar oundviklig.... /Anna Munkhammar 
 

Da Buzz på Allstar

Hej vänner! Snart är jag på Farmen och fotar åt Tidningen Extra MEN, vill tipsa om att Da Buzz är på Allstar ikväll ifall ni vill hålla er innom stan. 
 
 
 
 
Ha en fin lördag!  <3 /Anna Munkhammar